Membrana kapilarna
Działanie: wzbogacenie wody pitnej minerałami: wapń, magnez, poprawa smaku i zapachu wody
Pasuje do: RO-101S, RO-102S, RO-202S, RO-101
Wkład mineralizujący to skuteczny sposób na wzbogacenie wody o niezbędne minerały, takie jak wapń czy magnez. Wkład montujemy w osmozach jako ostatni etap filtracji wody. Zastosowany we wkładzie blok węglowy CarbFiber poprawia smak i zapach wody.
Dzięki technologii CLICK&TURN wymiana tych wkładów jest bardzo prosta.
Jak działa mineralizator wody?
Woda wpływająca do korpusu, w którym umieszczony jest wkład mineralizujący, wpływa od góry do korpusu filtracyjnego, który wypełnia, a następnie przesącza się do jego środka przez złoże i wypływa wewnętrznym kanałem do środka osmozy. Zastosowanie wewnątrz produktu wkładu mineralizującego i bloku węglowego, pozwala poprawić smak i zapach wody oraz wzbogaca przepływającą wodę w wapń i magnez. Patent ten działa, ponieważ woda przefiltrowana od nieprzefiltrowanej oddzielona jest przez zabezpieczone uszczelką ścianki urządzenia.
Technologia CLICK&TURN
Innowacyjny sposób wymiany wkładów zaproponowany przez AQUAPHOR dla filtrów kuchennych to najprostszy dostępny sposób wymiany wkładów. Jest on także bardziej sterylny niż wymiana innych wkładów, ponieważ skóra nie dotyka zabrudzonego urządzenia.
Wkłady z serii K przeznaczone są do filtracji zimnej wody.
Rodzaj filtracji | mineralizujący |
Skład | - |
Waga | ok. 1,0 kg |
Wymiary | 81 mm x 310 mm |
Maksymalne ciśnienie robocze | 6,3 bar |
Wydajność | 4000 l (12 miesięcy, w zależności od jakości wody) |
Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz opinię.